Відновити пароль

Немає облікового запису?

Зареєструватися

Знання • Бюстгальтер: підходить він вам чи ні?



Чи знаєте ви, що більше 70% жінок у Німеччині носять неправильний розмір бюстгальтера, не підозрюючи про це? Чому так відбувається? Існує кілька причин. Наприклад, багато жінок не знають свій правильний розмір бюстгальтера - вони просто завжди купують білизну «за відчуттями». Другою причиною можуть бути зміни форми і повноти грудей протягом життя. Це пов'язано зі збільшенням або втратою ваги, гормональними змінами, вагітністю і годуванням грудьми. Ті, у кого в 16 був пружний 75B, у 35 може бути м'який 80D.

Ще одна причина полягає в тому, що багато жінок просто не знають того відчуття, коли бюстгальтер дійсно підходить ідеально. Багато хто вважає, що зісковзування або врізання в шкіру, це цілком нормально. Але це не так. Хороший бюстгальтер, який підходить ідеально, ви не відчуваєте на шкірі. А як це у вас? Ви носите правильний бюстгальтер? Давайте розберемося.
 
Підгрудна стрічка (пояс бюстгальтера)
На підгрудну стрічку припадає основна частина ваги грудей (близько 80%). Вона повинна щільно прилягати і не з'їжджати на спині. Коли ви стоїте прямо, стрічка повинна бути розташована горизонтально, тобто перебувати паралельно підлозі. У разі, якщо вона задирається на спині, коли ви рухаєтеся, це означає, що ваш бюстгальтер вам великий. Новий бюстгальтер повинен щільно сидіти на останній застібці, оскільки з часом він може розтягуватися, і ви зможете зробити його більш вузьким, застібаючи на другий або третій ряд гачків.

Кісточки та перемичка між чашками
Кісточки не повинні вдавлюватися у тканину молочної залози, однак вони повинні повністю охоплювати груди. Перемичка між двома чашками повинна прилягати до тіла так, щоб звільняти плечі від ваги грудей. Якщо середина бюстгальтера не прилягає, значить, він занадто великий або вам не підходить такий крій.



Чашки
Чашки повинні добре охоплювати груди, не утворюючи при цьому складок і не стискаючи груди. Якщо на чашці утворюються складки, значить вона занадто велика. Якщо груди випирають над чашками, значить, бюстгальтер занадто малий - існує поняття подвійних грудей, яке в Європі ще називають «хом'як».

Бретелі бюстгальтера
Бретелі несуть на собі тільки до 20% ваги молочної залози. Їх основною функцією є формування грудей: підняття або компенсація нерівних розмірів грудей. Це нормально, коли груди мають різний розмір. І, якщо у вас так само, то розмір чашки повинен підходити до більшої з грудей. Для меншої з грудей просто відрегулюйте бретельку коротше, так щоб на чашці не утворювалися складки, і вона не виглядала порожньою. Як правило, між бретелькою і тілом повинно вміщуватися два пальця, щоб вони не прилягали занадто туго.



Примірка
Якщо ви виявили, що ваш бюстгальтер не найкращий, йдіть на примірку в спеціалізований магазин. На білизну з відділів магазинів самообслуговування розраховувати не варто. У бутіку нижньої білизни ви зможете отримати найкращу пораду від грамотно навчених продавців-консультантів - фахівців з підбору нижньої білизни. В елітних магазинах білизни є спеціальна посада - бра фіттер.

У примірювальній кабінці, надівши обраний бюстгальтер, зробіть наступне:
• Витягніть руки вперед і вгору і подивіться, чи залишаються груди на місці або вони вислизають з бюстгальтера.
• Нахиліться вперед і потрусіть верхню частину тіла, для того, щоб переконатися, що груди залишаються в бюстгальтері.
• Пострибайте і покрутиться, для того, щоб перевірити чи залишається стрічка ззаду на тому ж місці або вона з'їжджає вгору.
• Одягніть зверху гладку футболку і подивіться, чи подобається вам форма грудей. Якщо все залишається на місці, і вам все подобається - можна купувати!

За допомогою нашого
пошуку магазинів ви гарантовано знайдете саме відповідний спеціалізований магазин поруч з вами!

Комфорт
Якщо ви знайшли бюстгальтер, але не відчуваєте себе в ньому комфортно, хоч він і має правильний розмір і досконалу для ваших грудей форму, значить незважаючи ні на що, це не дуже вдалий для вас бюстгальтер. Це повинна бути любов з першого погляду і відчуття, коли вам подобається ваш бюстгальтер - або він буде вічно лежати неношеним в ящику. Єдине рішення - це поміряти інші моделі такої форми і розміру.

Ще кілька порад з приводу догляду і зберігання:
• Ніколи не сушіть бюстгальтери з високоеластичного матеріалу, шовкову і мереживну білизну в сушарці.
• Благородну білизну з шовку і / або ніжного мережива найкраще прати руками за допомогою м'якого шампуню, і дайте їй висохнути в горизонтальному положенні, інакше ви можете пошкодити чашки.
• У м'яких бюстгальтерах не згинайте чашки, а кладіть їх в ящик в розгорнутому вигляді, так вони збережуть форму.

Матеріал переведено з блогу 
ANITA'S WELT.
Написати у телеграм Написати у вайбер Зворотний дзвінок
×
Зв'язатися з нами