Відновити пароль

Немає облікового запису?

Зареєструватися

Знаня • 3 попереджувальних знаки раку молочної залози

"Якщо ви не знаєте, що шукаєте, ви майже ніколи цього не знайдете» - це висловлювання цілком справедливо для раку молочної залози. Оскільки ваші груди постійно змінюються за формою та розміром, зовсім не дивно, що ви відчули щось, що здається вам незвичним. На щастя, не все, що ви відчуваєте - чи то зміна структури або навіть пухлина у ваших грудях - може виявитися злоякісним. Проте, не варто пускати нові відчуття на самоплив. Коли прийде час записуватися на маммограмму ви повинні бути зібраною. Anita пропонує вам ознайомитися з декількома найважливішими попереджувальними знаками. Охопіть груди долонею, як чашку, та прислухайтеся до своїх відчуттів.

 
Шишка, ущільнення або вузол
Майже кожна жінка знає, що ущільнення в грудях вимагає перевірки у лікаря - і якщо ви все ж про це не знали, ми з усією серйозністю повідомляємо вас про це. Але на жаль, не кожна жінка знає, що пухлина молочної залози не завжди відчувається так, як ви очікуєте це відчути. Ускладнює завдання ще й те, що самі тканини грудей мають зернисту структуру, тому може бути дуже важко зрозуміти, знайшли ви щось аномальне або так і повинно бути.

Важливо пам'ятати, що пухлина молочної залози може відчуватися, як групи м'язів або горбисті ділянки. Вони можуть бути маленькими та великими, твердими та м'якими. Тому найнадійніший спосіб розвіяти свої сумніви - перевіритися у лікаря, щоб знати напевно.
 
Виділення рідини з сосків
Перш ніж говорити про цей тривожний симптом раку, важливо знати, що виділення із сосків - не такі вже й незвичні. Цей симптом може нічого страшного не означати, на що ми з вами і сподіваємося. Але, тим не менш, це може бути ознакою ранньої стадії раку молочної залози, особливо якщо виділення проступають без стиснення соска або якщо це відбувається тільки з одного боку грудей.
 
Ще одна ознака того, що настав час звернутися до лікаря - якщо виділення прозорі або криваві, на відміну від молочного відтінку. Навіть якщо це не рак молочної залози, рідина, що випливає з ваших сосків, може бути ознакою інфекції. Радимо вам записатися на прийом до лікаря якомога швидше.

 
Дискомфорт після менструального циклу
Груди стають чутливими, особливо під час менструального циклу. Деякі жінки відчувають дискомфорт до менструального періоду, під час та/або після. Однак, якщо ви помітите, що біль у ваших грудях не зникла після вашого наступного менструального періоду, настав час звернутися до лікарів.
 
Крім болю в грудях, якщо ви спостерігаєте почервоніння, подразнення шкіри, свербіж, висип та набряклість, пояснення яким ви не знаходите, також слід звернутися до лікаря - ці симптоми також можуть бути ознакою ранньої стадії раку молочної залози.
 
Найважче в визначенні раку молочної залози - те, що всі тривожні симптоми можуть бути зовсім не симптомами. Пухлина, виділення або інші зміни у ваших грудях можуть бути абсолютно нешкідливими. Однак, це також може бути ознакою чогось дуже серйозного. Тому, якщо ви відчуваєте якісь зміни у своїх грудях, обов'язково зверніться до лікаря за консультацією. Бережіть свої груди та своє здоров'я в цілому!

Матеріал переведений з блогу:
The Bra Blog.


 
Написати у телеграм Написати у вайбер Зворотний дзвінок
×
Зв'язатися з нами